Ortodontie Adolescenti si Adulti

Pentru că fiecare pacient este unic iar dezvoltarea dinţilor variază de la un individ la altul, nu există o vârstă anume la care este cel mai bine să se înceapă tratamentul ortodontic. Totuşi, când acesta este necesar, coordonarea în timp a tratamentului ortodontic este extrem de importantă şi afectează în mare măsură rezultatele. Aşteptarea pur şi simplu ca un pacient să dezvolte o anumita afectiune poate fi dăunătoare prin irosirea timpului preţios datorat picului de crestere al pacientului care poate salva pacientul de la tratamente mai complicate si chirurgie ortognatica.

Armonia, proporţiile faciale şi caracteristicile individuale atât din norma frontala, cât şi din profil trebuie să fie luate în considerare pentru a ajunge la un rezultat final optim al tratamentului. Pe lângă analizarea fiecărei arcade individual pentru a observa inghesuirile sau spatierile, ortodontul trebuie să vadă şi cum se potrivesc cele doua arcade una cu cealaltă adica ocluzia.

Este cel mai bine să purtaţi aparatul dentar când toţi ceilalţi amici, prieteni şi colegi de clasă fac tratament ortodontic, şi înainte de a merge la facultate sau munca !

Tratamentul ortodontic la vârsta adulta vă poate îmbunătăţi radical încrederea şi respectul de sine, cat şi sănătatea dentară făcând curăţarea mai uşoară, reducând tendinţa apariţiei uzurii dinţilor, şi ca parte a tratamentelor dentare mai complexe.

Tratamentul la un pacient care s-a oprit din crestere poate varia de la simpla închidere a spaţiilor frontale sau realinierea dinţilor îngrămădiţi, la o reabilitare completă a unei guri neglijate care poate dura cam doi ani, şi uneori este urmată de lucrări dentare cosmetice suplimentare.

În anumite situaţii, dentistului dumneavoastra ii este aproape imposibil sa realizeze coroanele, puntile şi implanturile înainte de repoziţionarea dinţilor prin mijloace ortodontice.

Lăsate netratate, multe probleme ortodontice se agraveaza. Tratamentul făcut cu un specialist ortodont este deseori mai puţin costisitor şi mai durabil decât tratamentul dentar suplimentar necesar pentru a trata problemele mai grave care se pot dezvolta în anii următori. De asemenea, ortodonţia urmată de albire poate fi cea mai durabila opţiune în locul procedurilor dentare cosmetice invazive costisitoare şi ireversibile.

Comentariile sunt închise.