Aparate Mobile si Functionale

Aparatele  Mobile

Se fac in laborator din acrilat, care poate sa fie din mai multe culori, astfel sunt mai atractive pentru copii. Aparatele mobile se poartă pe tot parcursul zilei (exceptând perioada mesei şi a periajului dentar, si activitatiilor sportive) şi de asemenea pe parcursul nopţii. Sunt indicate pentru copii şi de cele mai multe ori ca o primă fază de tratament urmând ca după creşterea dinţilor permanenţi să se aplice şi un aparat fix pentru finisare.

Corectează anomaliile dento-maxilare cu înghesuiri prin uşoară expansiune pe care o produce la nivelul maxilarelor, utilizând forţe lejere. Dinţii se pot înclina uşor dar nu se poate schimba şi poziţia rădăcinilor. Aparatele mobile se asociază cu diverse tipuri de şuruburi ortodontice, arcuri, resorturi sau gutiere de înălţare a ocluziei.

Aparatele  Functionale

Acţionează asupra maxilarelor şi indirect asupra dinţilor corectând anomaliile dento-maxilare prin intermediul ortopediei dento-faciale. La pacienţii în creştere aparatele produc modificări alveolare şi pot restabili un nou echilibru funcţional. Realizează în acelaşi timp şi o miogimnastică ce duce la o mai bună dezvoltare dento-maxilară. Există mai multe tipuri de aparate funcţionale, Twin Block, Activator, Bionator şi Frankels fiind cele mai utilizate. Tratamentul cu aceste dispozitive se recomandă între 8 şi 10 ani, înainte de pubertate, acestă perioadă fiind caracterizată de o creştere accentuată a mandibulei care poate fi interceptată şi influenţată.

Trainers

Comentariile sunt închise.