Ortopedie-Expansiunea Arcadelor

EXPANSIUNEA ARCADELOR

Aparate Mobile

Se confecţionează din acrilat într-o mare varietate de culori sau modele, făcându-le astfel mai atractive pentru copii. Aparatele mobile se poartă pe tot parcursul zilei (exceptând perioada mesei şi a periajului dentar) şi de asemenea pe parcursul nopţii.

Sunt indicate pentru copii şi de cele mai multe ori ca o primă fază de tratament urmând ca după creşterea dinţilor permanenţi să se aplice şi un aparat fix pentru finisare.

Corectează anomaliile dento-maxilare cu înghesuiri prin uşoară expansiune pe care o produce la nivelul maxilarelor, utilizând forţe lejere. Dinţii se pot înclina uşor dar nu se poate schimba şi poziţia rădăcinilor. Aparatele mobile se asociază cu diverse tipuri de şuruburi ortodontice, arcuri, resorturi sau gutiere de înălţare a ocluziei.

  

QuadHelix

QuadHelix este un dispozitiv indicat pacienţilor cu arcada dentară maxilară îngustată în zona laterală, uni sau bilateral, comparativ cu arcada mandibulară. În astfel de cazuri, este necesară crearea spaţiului necesar pentru a putea îndrepta corect dinţii. În acest scop se poate folosi  Quadhelix. Cel mai frecvent QuadHelix-ul se utilizează la pacienţii tineri cu dentiţie mixtă. Dispozitivul trebuie controlat periodic şi activat la intervale de aproximativ 6 săptămâni. După obţinerea expansiunii dorite, QuadHelix se menţine pe loc pentru stabilizarea rezultatului.

Comentariile sunt închise.