Tratamente Protetice

PROTEZE FIXE

Dispozitiv Corbo-Radicular

Dispozitivul corono-radicular ( DCR ) numit si pivot radicular sau, mai popular “dinte cu cui” este un dispozitiv protetic care are ca scop refacerea sau intarirea dintilor fracturati sau cariati care ulterior va fi acoperit de o coroana dentara.

 

Coroana Nefizionomica Metalica

Odata cu aparatia noilor tehnici de prelucrare a ceramicii a pierdut teren in favoarea coroanei ceramice. Daca parintii sau bunicii dumneavoastra au lucrari dentare este foarte posibil ca acestea sa fie metalo-acrilice sau total metalice. Principalul avantaj este costul acesteia; fiind cu mult mai ieftina decat coroana ceramica. Din punct de vedere calitativ insa este net inferioara coroanei ceramice.

COROANA MIXTA SEMIFIZIONOMICA

Corona mixta semifizionomica sau coroana tip Weiser este o restauratie coronara alcatuita dintr-o componenta metalica, care acopera in totalitate bontul si una fizionomica, aceasta din urma planand partea metalica pe suprafata vestibulara (cea vizibila) a dintelui. Coroana semifizionomica imbina proprietatile mecanice ale metalului cu avantajul estetic al materialului fizionomic.

COROANA TOTAL FIZIONOMICA

Coroana dentara de acoperire sau capa este un tip de restaurare indirecta, ce incercuieste si acopera un dinte natural sau un implant dentar pe portiunea vizibila, adica deasupra marginii gingivale. Coroanele dentare pot fi de invelis – acopera in totalitate fatele coronare ale bontului dentar,sau de substitutie – sunt agregate de preparatia dentara printr-un pivor sau stift intraradicular.

Coroana Total Fizionomica Ceramica

total fizionomice – dintele este acoperit in totalitate de materialul ceramic.

INLAY DIN MATERIAL COMPOZIT

Material compozit confectionat in laboratorul de tehnica dentara, estetic excelent si rezistent in timp.Se cimenteaza de catre medicul stomatolog cu un compozit. Nu este rezistent la abraziune.

ONLAY DIN MATERIAL COMPOZIT SAU CERAMIC

Onlay-uri ceramice se execută pe comandă în laborator, apoi se cimentează de dinte. Acestea pot fi alese în funcţie de nuanţa dintelui şi rezistă la pătare. O reconstrucţie din porţelan acoperă cea mai mare parte a dintelui. Costul lucrării din porţelan se apropie de cel al lucrării din aur.

CIMENTARE PROTEZEI FIXE

ABLATII DE COROANE

PROTEZE MOBILE

PROTEZA ACRILICA PARTIALA/TOTALA

Proteza totala acrilica este o metoda conventionala de protezare in cazul edentatiei totale sau atunci cand mai exista 1 – 2 dinti restanti pe arcada. Aceste proteze au rolul de a reda functionalitatea si aspectul estetic, fiind solutia optima pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor care si-au pierdut dintii naturali.

Proteza partiala acrilica este cel mai obisnuit tip de protezare de care beneficiaza pacientii ce sufera de edentatie partiala. Acest tip de proteza este recomandat in general pacientilor care vor suferi mai multe extractii in viitorul apropiat si chiar la un moment dat vor deveni purtatori de proteza acrilica totala.

PROTEZE PARTIALE ELASTICE

Proteza partiala elastica este cel mai nou produs in materie de tehnologie a protezarii dentare si reprezinta rezultatul integrarii materialelor asemanatoare cu nylonul in confectionarea protezelor mobilizabile. Un al doilea tip de material utilizat la protezele flexibile incorporeaza compusi de vinil.

PROTEZE MOBILIZABILE PARTIALE

Proteza dentara partiala este un aparat de protezare mobilizabil, destinat persoanelor care au pierdut o parte din dintii naturali, insa dintii ramasi au un numar suficient si o pozitionare favorabila pentru a fi pastrati si a acomoda o lucrare protetica.

Comentariile sunt închise.