Tratamentul Cariei Dentare

TRATAMENTUL CARIEI SIMPLE CU OBTURATII GLASTONOMER LA COPII

Ionomerii de sticla reprezinta materiale de obturatie de culoarea dintelui, un mix de acizi acrilici si pulbere fina de sticla utilizata in umplerea cavitatilor dentare, in mod special cele de pe suprafata radiculara a dintelui.

TRATAMENTUL CARIEI SIMPLE DIN MATERIAL FOTOPOLIMERIZABIL

Obturaţia este o metodă de reconstrucţie a unui dinte cariat, pentru a-i reda funcţia şi forma normală. Când execută o obturaţie, medicul dentist îndepărtează întâi ţesutul dentar afectat, curăţă zona, apoi umple cavitatea cu material de obturaţie.

SIGILAREA DINTILOR

Sigilarea este o metoda inovatoare care previne aparitia cariilor dentare cu pana la 80 la suta.
Recomandam sigilarea dintilor permanenti: a premolarilor, dar mai ales a molarilor, de indata ce au erupt in cavitatea bucala (in jurul varstei de 6 ani erupe primul molar permanent). Sigilarile se pot face si mai tarziu, conditia fiind ca dintele respectiv sa nu fie  afectat de carie.

RECONSTITUIRE CORONO-RADICULARA DIN MATERIAL COMPOZIT

O reconstructie corono-radiculara este o proteza fixa unidentara ce are rolul de a reda forma si functionalitea dintelui la sfarsitul tratamentului endodontic. Reconstituirea corono-radiculara este indicata si in cazul dintilor cu leziuni carioase extinse sau fracturati, cand tesutul dentar de deasupra gingiei este insuficient pentru a retine o reconstructie coronara.

FLUORIZAREA DINTILOR PERMANENTI

Tratamentul de fluorizare este indicat sa se realizeze pentru a reduce riscul aparitiei cariilor dentare  si actioneaza ca o bariera in progresia leziunilor carioase deja existente. S-a demonstrat stiintific ca dupa un tratament de fluorizareprofesional, a aparut fenomenul de reversie a cariei dentare.

Comentariile sunt închise.