Tratamentul Inflamatiei Paradontiului Marginal

TRATAMENTUL ABCESULUI PARODONTAL

Spre deosebire de gingivita si parodontita, care sunt afectiuni cronice, infectiile parodontale acute debuteaza brusc si sunt asociate cu durere si disconfort. Simptomele pot fi atat de agresive, incat tratamentul infectiei poate constitui o urgenta stomatologica. Cele mai intalnite infectii parodontale acute sunt abcesele. Tratamentul acestora consta in drenarea abcesului, urmata de spalarea si dezinfectarea zonei.

DETARTRAJ MANUAL SAU CU ULTRASUNETE

Indepartarea tartrului nu se poate face prin clasicul periaj pe care fiecare pacient il face acasa ci este necesara prezentarea la stomatolog. Detartrajul se poate face prin 2 metode care se completeaza: una ultrasonica si una manuala. Detartrajul ultrasonic se foloseste pentru indepartarea tartrului vizibil pe suprafetele dentare, in timp ce cel manual este folosit pentru tartrul depus pe suprafetele dentare acoperite de gingie.

CHIURETAJ DENTO-ALVEOLAR

Chiuretajul subgingival este o procedura periodontica prin care se curata santul subgingival cu ajutorul chiuretei, pentru a indeparta tartrul si placa bacteriana, precum si tesutul afectat de acestea – tesut de granulatie, cu scopul de a realiza reatasarea gingiei de dinte. Interventia este mai ampla, deoarece implica efectuarea anesteziei, dezgolirea chirurgicala a radacinii dintilor si prescrierea unui tratament antibiotic.

Comentariile sunt închise.